Outplacement

In een outplacementtraject bij WerkSaam Twente wordt begeleiding geboden aan medewerkers die ontslagen worden of met ontslag bedreigd worden. Zij worden door onze coaches ondersteund bij het vinden van een nieuwe baan of bij het opstarten van een onderneming. De begeleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe het traject er precies uitziet wordt samen met de medewerker bepaald: een traject bij ons is altijd maatwerk.

Onderdelen die vaak aan de orde komen zijn zelfanalyse, het opstellen van een zoekprofiel, oriënteren op de arbeidsmarkt, een eigen marktbewerkingsplan maken, praktische begeleiding tijdens het uitvoeren hiervan en bij het solliciteren. Wanneer nodig wordt er bij aanvang van het traject aandacht besteed aan rouwverwerking. De coaches van WerkSaam Twente hebben een groot netwerk waarvan de medewerker gebruik kan maken en hebben al heel veel mensen met succes naar andere banen begeleid. Hun aanpak is persoonlijk, er is veel beroepenkennis, kennis over de arbeidsmarkt en personal branding. Zij helpen medewerkers desgewenst bij het bepalen wat een goede volgende stap is en/of welke scholing zij het beste kunnen volgen. Medewerkers kunnen gebruik maken van cv-sjablonen, vacatures zoeken met een handige digitale tool en een LinkedIn-training volgen.

 

Waarom outplacement? Wat levert het op?

Het bieden van een outplacementtraject heeft voor jou als werkgever een aantal voordelen. Zo vergroot de inzet van outplacement de kans dat je op een prettige manier van jouw medewerker afscheid kan nemen. Dit heeft een positief effect op de reputatie van jouw organisatie en op hoe jouw zittende medewerkers naar jou als werkgever kijken. Het bieden van een outplacementtraject als onderdeel in een vaststellingsovereenkomst wordt vaak gezien als goed werkgeverschap en medewerkers accepteren eerder de geboden ontslagvoorwaarden waardoor juridische kosten beperkt blijven of niet aan de orde zijn. Medewerkers die ontslagen zijn voelen zich minder eenzaam, ervaren meer rust en hebben veel aan de arbeidsmarkt- en sollicitatiekennis van onze coaches.

Op zoek naar Outplacement in Twente?

De volgende loonbaanprofessionals helpen je graag verder.

Ontdek wat we met Outplacement voor jouw organisatie kunnen betekenen

Wij werken voor bedrijven en organisaties in heel Twente waaronder Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Rijssen en Oldenzaal.

Ontwerp en realisatie door: Comyoo | creatieve studio