Coaching

Het wordt steeds gebruikelijker voor medewerkers om een coachtraject te volgen. De coaches van WerkSaam Twente hebben naast loopbaan-, vitaliteits- en leiderschapscoaching veel ervaring met het coachen van persoonlijke effectiviteit, het effectief communiceren en samenwerken.

Onze coaches zijn tijdens de begeleiding gelijkwaardige partners van de gecoachte en kijken naar hun mogelijkheden. Gewerkt wordt met principes uit de positieve psychologie en er is een waarderende benadering. Medewerkers krijgen professionele begeleiding bij het behalen van zelfgekozen doelen welke voorafgaand aan het traject worden bepaald. Coachtrajecten duren meestal 5 tot 8 gesprekken, maar kan in overleg ook korter. Soms worden ondersteunende E-learnings ingezet. Er kunnen opdrachten worden meegegeven die na het uitvoeren besproken worden met de coach. Daar waar mogelijk wordt er gewerkt met situaties uit de praktijk van medewerker. Motivatie en drijfveren van de medewerker nemen een belangrijke plek in en er wordt gekeken naar de context en de ontwikkelingsgerichtheid van de medewerker.

Waarom Coaching? Wat levert het op?

Werkomgevingen worden complexer waardoor voor organisaties en hun werknemers geldt dat er noodzaak is om continu te blijven ontwikkelen en versterken. Ook verschuift de pensioendatum steeds verder naar achteren waardoor medewerkers langer moeten doorwerken. Coaching is er op gericht medewerkers te begeleiden zodat zij zelf kunnen veranderen. Medewerkers vergroten hun zelfinzicht, leren reflecteren en doorbreken hun patronen gemakkelijker en vergroten hun veerkracht.

Investeren in de ontwikkeling van medewerkers draagt bij aan minder verzuim, meer werkplezier en betere prestaties van medewerkers. Coaching is een goede manier om duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en kan tevens helpen om personeelsverloop te verminderen. Medewerkers waarin geïnvesteerd wordt voelen zich  belangrijk voor de organisatie, wat een positieve uitstraling heeft op de werkomgeving en tot verhoogde productiviteit kan leiden.

Op zoek naar Coaching in Twente?

De volgende loonbaanprofessionals helpen je graag verder.

Ontdek wat we met Coaching voor jouw organisatie kunnen betekenen

Wij werken voor bedrijven en organisaties in heel Twente waaronder Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Rijssen en Oldenzaal.

Ontwerp en realisatie door: Comyoo | creatieve studio