Na het doorlopen van een loopbaanoriëntatietraject bij WerkSaam Twente hebben jouw medewerkers helder wat een passende volgende loopbaanstap voor hen kan zijn. De loopbaanstap kan binnen of buiten de huidige organisatie liggen. Het kennen en kunnen van medewerker wordt in kaart gebracht en mogelijke beroepsrichtingen worden op haalbaarheid onderzocht en richting wordt bepaald. Medewerkers stellen onder begeleiding van een loopbaanadviseur van WerkSaam Twente een zoekprofiel op. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak met concrete actiepunten. De betrokken loopbaanadviseur let hierbij op de haalbaarheid en geeft advies wanneer scholing noodzakelijk is. Medewerkers krijgen vervolgens, wanneer de duur van het traject dit toelaat, begeleiding tijdens de arbeidsmarktoriëntatie en adviezen omtrent de vervolgfase . Meestal duurt een traject tussen de 5 en 8 gesprekken.
Waarom loopbaanoriëntatie? Wat levert het op?
Door het aanbieden van loopbaanoriëntatietrajecten aan jouw medewerkers krijg je als werkgever zicht op hun sterke punten, mogelijke valkuilen, interesses en eigenschappen die zij verder kunnen ontwikkelen. Veel medewerkers gaan na het traject met deze inzichten aan de slag waarmee je als werkgever bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling en motivatie binnen de werkomgeving.
Medewerkers die bijvoorbeeld uitgekeken zijn op hun werk, die te veel stress in werk ervaren of onvoldoende uitgedaagd worden lopen het risico door ziekte uit te vallen. Door samen met jouw medewerker aan de slag te gaan met de uitkomsten uit een loopbaanoriëntatietraject kun je verzuim voorkomen en zorgen voor doorstroom binnen de organisatie of voor gepaste uitstroom.