Loopbaanassessment

Met de inzet van een loopbaanbaanassessment krijgen jouw medewerkers en jij inzicht in hun kwaliteiten, drijfveren en (de)motiverende werkomstandigheden. Medewerkers vullen verschillende testen in en de uitkomsten daarvan worden met hen besproken. Het werk-en-denkniveau, interesses, persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten, werkvoorkeuren en ontwikkelpunten worden zichtbaar gemaakt en gekoppeld aan beroepen en beroepsvoorkeuren.

Het assessment duurt meestal een dag of 2 dagdelen. Voorafgaand vindt er een kennismakingsgesprek met de loopbaanadviseur plaats. De informatie die verkregen is uit dit kennismakingsgesprek bepaalt mede de keuze van de verschillende testen en het programma. Tijdens het assessment is er ruim de tijd om samen met de loopbaanadviseur de testuitkomsten te bespreken. Hierdoor vergroten medewerkers hun zelfinzicht en ontwikkelmogelijkheden worden helder.  Voorkeuren voor beroepen worden afgezet tegen het verkregen persoonlijk profiel, waarin ook het potentieel van medewerker is meegenomen. Daarnaast worden suggesties voor volgende beroepen en werkomgevingen besproken.

Waarom loopbaanassessment inzetten? Wat levert het op?

Vaak wordt een loopbaanassessment ingezet omdat er een loopbaanvraag is bij de medewerker. Maar het kan ook antwoord geven op een vraag van zowel medewerker als werkgever. Werkgevers krijgen door de inzet van een loopbaanassessment zicht op het potentieel van hun medewerkers zodat zij deze beter kunnen benutten. Of de werkgever krijgt inzicht op rollen die medewerkers naast het uitvoeren van hun huidige taken kunnen uitvoeren.

Het loopbaanassessment kan onderdeel zijn van een sociaal plan, of ingezet worden bij een fusie, een overname of reorganisatie. Met de uitkomsten wordt duidelijk wat elke medewerker in huis heeft, welke functies of werkomstandigheden goed passen en waar de ontwikkelbehoefte van medewerkers liggen.

Op zoek naar Loopbaanassessment in Twente?

De volgende loonbaanprofessionals helpen je graag verder.

Ontdek wat we met Loopbaanassessment voor jouw organisatie kunnen betekenen

Wij werken voor bedrijven en organisaties in heel Twente waaronder Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Rijssen en Oldenzaal.

Ontwerp en realisatie door: Comyoo | creatieve studio