Jobcraften

Bij Jobcraften gaan jouw medewerkers zelf aan de slag. Zij nemen zelf initiatief om wijzigingen in hun eigen werk door te voeren zodat hun werk beter aansluit bij wie zij zijn, wat zij willen en kunnen in hun werk. Meestal zijn 3 gesprekken met een coach voldoende om tot mooie resultaten te komen.

Jobcraften is een praktische methode die is ontstaan in 2001 waarbij medewerkers met verschillende opdrachten aan de slag gaan en daarbij tussentijds contact hebben met één van onze coaches. Het wordt ook wel ‘baanboetseren’ genoemd.  Medewerkers wordt aangemoedigd om zelf op onderzoek uit te gaan, te experimenteren en reflecteren vanuit vier verschillende terreinen:

  1. Het eigen takenpakket
  2. Relaties in werk
  3. Een cognitieve benadering
  4. Een contextuele benadering

Waarom Jobcraften? Wat levert het op?

Uitgangspunt bij Jobcraften is dat het ‘craften’ een win-win situatie oplevert: niet alleen de medewerker maar ook de organisatie heeft voordeel van de doorgevoerde aanpassingen. Medewerkers geven na afloop aan meer energie te hebben en meer werkplezier te ervaren. Werkgevers zijn hierbij gebaat omdat meer plezier in werk bij werknemers de productiviteit en kwaliteit van werk verhoogt. Ook kan het zorgen voor het behouden van medewerkers die je niet kwijt wilt.

Wanneer een medewerker de Jobcraft-methode eigen heeft gemaakt kan deze steeds opnieuw toegepast worden. Craften kun je gedurende je hele loopbaan blijven doen.

Op zoek naar Jobcraften in Twente?

De volgende loonbaanprofessionals helpen je graag verder.

Ontdek wat we met Jobcraften voor jouw organisatie kunnen betekenen

Wij werken voor bedrijven en organisaties in heel Twente waaronder Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Rijssen en Oldenzaal.

Ontwerp en realisatie door: Comyoo | creatieve studio